Back

Minnesota Children’s Museum

The third collaboration between MSR and the Minnesota Children’s Museum, the expansion provides a holistic, authentic visitor experience and establishes the building as the main exhibit.

A reorganized interior improves entry sequencing, ticketing, and circulation by moving the main entry from street level to skyway level where 80% of visitors arrive from a parking structure. A new central stair and elevator provide visually clear access to exhibit galleries from the main lobby. New colorful portals offer clear wayfinding to exhibit galleries, which provide neutral and flexible shell space for changing exhibits. The redesigned interior and exterior simplify the visual complexity of the original architecture to provide an orderly backdrop to the energetic chaos created by hundreds of kids engaging with highly interactive exhibits.

Next Case Study