Back

Wooddale Church Youth Center

Focused on children first, this transformation of a generic space into a dedicated youth learning environment uses experiential interior architecture to inspire imagination and engagement.

This renovation turns closed space inside-out and provides access to daylight for all classrooms and gathering spaces. New wayfinding and circulation paths create community connections, while providing secure spaces for pre-K and elementary school youth. Energizing color, playful graphics, and complementary materials establish variety and help navigate visitors to various areas and activities. The church knitting club also enjoys meeting on the spinner seats in the new space, demonstrating that all ages can find inspiration in environments that stimulate creativity and learning.

Next Case Study