Our Work

Valspar Administrative Headquarters

    Previous Next
    • lobbies draw inspiration from painted murals on Valspar’s original factory buildings
    • Overview

      This new downtown administrative headquarters for a corporation that had outgrown its former factory buildings involved moving from a maze of small, dark offices to an open environment that takes advantage of natural light and showcases color. The design reinforces a shift in corporate culture.

      “MSR did a terrific job helping us to explore options, plan, and smoothly execute our transition to new offices, all in a creative but cost effective manner. Our people are delighted with the result—a vibrant, flexible work space that showcases coatings and color, reinforces our brand identity and reflects our culture.”—Bill Mansfield, Chairman of the Board & CEO, The Valspar Corporation

    • the vibrant color of the elevator lobbies is tempered by a neutral material palette
    • mimicking a paint fan deck, segmented columns line the corridors
    • bright color is balanced by a neutral gray (from the inside of Valspar paint cans)
    • neutral offices are punctuated with oases of color, which serve as meeting rooms
    • Specifications

      Location: Minneapolis, Minnesota

      Type: Interior fit-out

      Size: 131,000 square feet

    • Project Contact

      Leanne Larson

      • Interior Designer / Senior Associate
      • leanne@msrdesign.com
      • 651 402 2054
      • View Bio

      Thomas Meyer

      • Architect / Principal
      • thomas@msrdesign.com
      • 612 359 3222
      • View Bio