Back

Capitol Region Watershed District Office

This adaptive reuse project involves the conversion of a diesel repair garage from the 1940s into a new office for Capitol Region Watershed District (CWRD), an environmental stewardship organization. The renewed building will utilize sustainable design building principles, including innovative stormwater management practices and energy efficiency measures to conserve natural resources, create a healthy workplace, and protect the Mississippi River and its native habitat.

The office design promotes human health and well-being. The open and unified workplace will foster a culture of collaboration, communication, and partnerships. Flexible meeting spaces will not only accommodate internal staff meetings, but also be available for community organizations to use. Providing maximum workplace choice and flexibility, the office will feature a mix of spaces that support staff culture and informal meetings, as well as quiet, focused tasks.

CRWD also plans to create a community watershed learning center and offer on-site educational opportunities to showcase its work to protect, manage, and improve water resources for the region. A community pocket park will also provide space for interactive learning and recreation.

 

 

Next Case Study